Tutaj można podawać typy i analizy z Innych Lig, których nie znaleźliście w panelu głównym.
_________________ Otrzymaj 150$ bonusu od pokerstrategy za rozwiązanie quizu! Napisz do mnie na PW lub GG, a pomogę Ci w rozwiązaniu tego quizu Najpierw jednak zarejestruj się z poniższego banera.
Tym razem z zupełnie innej beczki. Liga Basketligaen, czyli inaczej mówiąc duńska liga koszykówki. Po 2 kolejkach gospodarze mają bilans 0-2, goście 2-0. Roskilde to beniaminek ligi, na razie jego wyniki nie napawają optymizmem:
Roskilde BBC Svendborg 86 - 108
BK Amager Roskilde BBC 116 - 108
Jednakże oba zespoły, z którymi grali gospodarze to w tej chwili najlepsze drużyny w Danii. I jeszcze mała ciekawostka, w pierwszym meczu z Svendborg wynik 1 kwarty 0:27. Nie wiem o co tutaj chodzi, ale to chyba jakiś walkower, albo protest gospodarzy, na pewno wynik nie był osiągnięty w grze. Co do gości to jest to typowy średniak ligi. W tym sezonie:
Aabyhøj Randers Cimbria 84 - 87
Randers Cimbria Team Fog Næstved 82 - 64
Aabyhoj to najgorszy zespół ligi, od zawsze na krawędzi spadku/utrzymania, a w drugim meczu Randers wygraną zawdzięczają ostatniej kwarcie, którą wygrali 13 pkt. I jeszcze jedna sprawa, Roskilde w tym tygodniu podpisali kontrakt z Mario Brownem, który zrobił świetne wrażenie na trenerach. To center, znakomicie zbierający, o bardzo dobrym ciągu na kosz. Jak dla mnie, to handicap wejdzie spokojnie, dla odważnych polecam 1.
Wysłany: 2008-11-04, 11:36
Krka - Zagorje # 1 [hc 0:18,5]
Mecz 6 kolejki 1.A SKL, ligi słoweńskiej koszykówki. Krka to lider, 5 meczów i 5 wygranych, goście mają bilans 1-4, a jedyną wygraną odnieśli nad najgorszym zespołem z Novej Goricy. Ich przegrane to ostatnio 20 pkt z Heliosem (53:73), ponadto 21 pkt. z Slovanem (82:61) i 18 pkt. z TCG Mercator (76:58). U siebie przegrali też z Luka Koper. Są to zespoły z 2, 3 i 6 pozycji w tabeli. Krka w lidze słoweńskiej zawsze należała obok Heliosa i Olimpii do faworytów i tak jest teraz. Handicap powinien spokojnie wejść.
_________________ Życie to nieudany wynalazek diabła.
Przeglądając dzisiejszą ofertę natrafiłem na bardzo ciekawy typ. Mianowicie:
Już dzisiaj o godz. 4,30 rozpocznie się spotkanie pomiędzy Portland Trail Blazers, a Houston Rockets.
Będzie to spotkanie 5 kolejki NBA. Faworytem tego spotkania jest drużyna Houston Rockets, która obecnie zajmuje
7 pozycję w lidze NBA. Stosunek pkt to 382:353. Zaś drużyna Portland zajmuje obecnie 27 pozycję w NBA.
Stosunek pkt to 368:405. W 12 spotkaniach pomiędzy tymi
drużynami 8 razy był under 183,5.
Ostatnie 6 meczy Portland:
06/11-08 NBA Utah Jazz vs. Portland Trail Blazers 103:96
02/11-08 NBA Phoenix Suns vs. Portland Trail Blazers 107:96
01/11-08 NBA Portland Trail Blazers vs. San Antonio Spurs 100:99
29/10-08 NBA L.A. Lakers vs. Portland Trail Blazers 96:76
24/10-08 NBA Presezon Utah Jazz vs. Portland Trail Blazers 100:89
23/10-08 NBA Presezon L.A. Clippers vs. Portland Trail Blazers 75:87
Ostatnie 6 meczy Houston:
05/11-08 NBA Houston Rockets vs. Boston Celtics 99:103
02/11-08 NBA Houston Rockets vs. Oklahoma City Thunder 89:77
31/10-08 NBA Dallas Mavericks vs. Houston Rockets 102:112
30/10-08 NBA Houston Rockets vs. Memphis Grizzlies 82:71
24/10-08 NBA Presezon Sacramento Kings vs. Houston Rockets 97:110
18/10-08 NBA Presezon Houston Rockets vs. Sacramento Kings 95:90
Myślę, że w dzisiejszej konfrontacji będzie podobnie jak w historii spotkań pomiędzy tymi drużynami.
W tym spotkaniu typuję under 183,5 pkt.
Już dzisiaj o godz. 3.30 rozpocznie się spotkanie pomiędzy Golden State Wariors, a Memphis Grizzliss.
Będzie to spotkanie 6 kolejki NBA. Faworytem tego spotkania jest drużyna Golden State Wariors.
Drużyna Golden jest obecnie na 17 pozycji w ligowej tabeli. Stosunek punktów tej drużyny to 506:508.
Zaś drużyna Memphis Grizzliss jest obecnie na 19 pozycji w ligowej tabeli. Stosunek punktów tej druzyny to
428:441. Obie drużyny spotkały się do tej pory 11 razy. 6 razy wygrywała drużyna Golden State Warriors.
5 razy wygrywała drużyna Memphis Grizzliss. W 7 spotkaniach pomiędzy tymi drużynami padł over 195 pkt.
W tym spotkaniu typuję over 195 pkt.
Już dzisiaj o godz. 2.30 rozpocznie się spotkanie pomiędzy Milkwaukee Bucks, a Phoenix Suns.
Będzie to 7 mecz dla obu drużyn w lidze NBA w tym sezonie.
W ligowej tabeli Milkwaukee Bucks jest na 15 pozycji. Drużyna Milkwaukee spośród 6 meczy 3 mecze wygrała i
3 przegrała. Obecny stosunek punktów to 575:577.
Zaś drużyna Phoenix Suns zajmuje obecnie 8 pozycję w ligowej tabeli.
Drużyna ta na 6 meczy 4 wygrała, a 2 przegrała. Stosunek punktów w tych spotkaniach to 615:591.
W tym spotkaniu typuję na drużynę Milkwaukee Bucks z handicapem +5.
Już dzisiaj o godz. 0.00 rozpocznie sie spotkanie pomiędzy Detroit Pistons, a Bostonem Celtics.
Faworytem tego spotkania jest Boston Celtics, który w tabeli ligowej jest na 4 pozycji.
Obecny stosunek punktów drużyny Boston Celtics to 565:531. Ostatnie 6 meczy drużyny Boston Celtics:
08.11. Boston Celtics Milwaukee Bucks 101 : 89
06.11. Oklahoma City Thunder Boston Celtics 83 : 96
05.11. Houston Rockets Boston Celtics 99 : 103
02.11. Indiana Pacers Boston Celtics 95 : 79
01.11. Boston Celtics Chicago Bulls 96 : 80
29.10. Boston Celtics Cleveland Cavaliers 90 : 85
Zaś drużyna Detroit Pistons zajmuje obecnie 5 pozycję. W 5 meczach 4 razy drużyna Detroit wygrała, a raz przegrała.
Stosunek punktów drużyny Detroit to 514:482. Ostatnie 5 meczy druzyny Detroit:
08.11. New Jersey Nets Detroit Pistons 103 : 96
06.11. Toronto Raptors Detroit Pistons 93 : 100
04.11. Charlotte Bobcats Detroit Pistons 83 : 101
02.11. Detroit Pistons Washington Wizzards 117 : 109
30.10. Detroit Pistons Indiana Pacers 100 : 94
W tym spotkaniu typuję na zwycięstwo drużyny Boston Celtics.
Koszykówka: Izraelska Ligat Winner Mężczyzn 2008/2009 - Sezon regularny - dokończenie trzeciej kolejki rozgrywek. Bezsprzecznie faworytem tego spotkania są koszykarze aktualnego mistrza kraju, Maccabi Elite Tel Aviv. Omawianie tego typu rozpocznijmy od obecnej sytuacji obu zespołów w tabeli rozgrywek. W przypadku Maccabi Elite Tel Aviv nie trzeba się zbytnio rozwodzić bowiem ekipa ta rozegrała dotychczas zaledwie jedno spotkanie. Na własnym parkiecie w Nokia Arena pokonali oni bardzo solidny Altshuler Saham Galil Gilboa aż 89:70. Z kolei Ironi Nahariya obecnie po dwóch spotkaniach ma na koncie tylko jedno zwycięstwo i jedną porażkę. O ile wygrana w pierwszej kolejce z Maccabi Givat Shmuel nie jest niespodzianką to z kolei porażka ze słabiutkim Eldan Ashkelon to już prawdziwa sensacja szczególnie jeśli powiem, że Ironi Nahariya to półfinalista fazy play-off sezonu 2007/2008. Obydwa zespoły oczywiście w poprzednim sezonie się już spotkały. Maccabi Elite Tel Aviv pokonał, a właściwie rozgromił rywala i to bardzo wysoko bowiem aż 104:70. Spodziewam się, iż w tym sezonie będzie podobnie. Jedno trzeba sobie jasno powiedzieć i żeby nie było żadnych niedmówień, Maccabi Elite Tel Aviv to już nie ten sam zespół co dwa, trzy lata temu. Odeszło wiele gwiazd i o wygranej w Eurolidze absolutnie wg mnie trzeba zapomnieć. Nie zmienia to jednak fakt, że jak na izraelskie warunki jedynie Hapoel Jerozolima może się z nimi równać, choć też daje im małe szanse na detronizację tego zespołu. O sile Maccabi Elite Tel Aviv aktualnie stanowią Fischer D'or, Simmons Chester, Williams Jason czy Brown Marcus, połowa składu Maccabi to Amerykanie, ale to jak już powiedziałem nie ten sam dream team co dwa, trzy lata temu. Dlaczego zatem uważam, że z Ironi Nahariya pójdzie tak łatwo. Ano dlatego, że ciągle jest duża różnica jeśli chodzi o personalia, a do tego Maccabi Elite Tel Aviv gra na własnym podwórko w Nokia Arena, a to w tym przypadku niezwykle duży handicap bowiem Maccabi "w domu" jest znacznie groźniejszym zespołem. Należy przypomnieć, że w ostatnim czasie Ironi Nahariya opuścili WSZYSCY znaczący koszykarze. Żelazna piątka z poprzedniego sezonu czyli, Hill Otis, Pledger Adrian, Ocokoljic Sasa, Kozikaro Ido, Naor Matan nie gra już w tym zespole. To bardzo znaczące osłabienie a w dodatku dzisiaj mecz z mistrzem kraju na jego terenie. Według mnie nie ma nad czym dywagować, zbyt duża różnica pomiędzy tymi zespołami, zdecydowane zwycięstwo Maccabi Elite Tel Aviv - polecam zagrać.
Już dzisiaj o godz. 3.00 rozpocznie się spotkanie pomiędzy Sacramento Kings, a San Antonio Spurs.
Dla San Antonio Spurs będzie to 9 spotkanie w tym sezonie w lidze NBA, zaś dla Sacramento Kings
będzie to już 11 spotkanie w tym sezonie w lidze NBA. Według mnie w tym spotkaniu faworytem jest drużyna
San Antonio Spurs, która gra obecnie bardzo dobrze. Początek sezonu dla San Antonio Spurs nie był najlepszy,
3 spotkania przegrane, puźniej zwycięstwo po dogrywce z Minnesotą Timberwolves na wyjeździe.
W ostatnich spotkaniach San Antonio Spurs grało już dużo lepiej. W tabeli San Antonio Spurs zajmuje
21 pozycję. Dorobek drużyny gości to 3 zwycięstwa i 5 porażek. Stosunek punktów drużyny San Antonio Spurs
to 737:762. Zaś drużyna Sacramento Kings w tabeli jest na 24 pozycji.
Dorobek tej drużyny to 4 zwycięstwa i 6 porażek. Stosunek punktowy drużyny Sacramento Kings
to 993:1044. Ostatnie 3 spotkania drużyny Sacramento Kings:
15.11. Sacramento Kings Phoenix Suns 95 : 97 +
13.11. Los Angeles Clippers Sacramento Kings 98 : 103
12.11. Sacramento Kings Detroit Pistons 92 : 100
ostatnie 3 spotkania drużyny San Antonio Spurs:
15.11. San Antonio Spurs Houston Rockets 77 : 75
13.11. Milwaukee Bucks San Antonio Spurs 82 : 78
12.11. San Antonio Spurs New York Knicks 92 : 80
Myślę, że w dzisiejszym spotkaniu San Antonio Spurs pokaże, że jest zespołem lepszym i wygra to spotkanie, choć
z pewnością będzie to bardzo zacięte spotkanie.
W tym spotkaniu typuję, że wygra drużyna San Antonio Spurs.
Mecz ligi koszykówki w Finlandii. Ostatni mecz 10 kolejki. Gospodarze mają bilans 6 w. - 4 p. Goście odwrotnie 4-6. Kouvot jest na 5 pozycji, ale u siebie na 4 mecze wygrał 4 razy. Ponadto jest to zespół o najlepszej defensywie w lidze, tracą srednio 73 pkt./mecz, a u siebie tylko 65. Goście co najciekawsze grają bardzo radosną koszykówkę. Zdobywają średnio 92 pkt./mecz a tracą 90, na wyjeździe tracą jeszcze więcej 95 pkt./mecz. W historii spotkań obu klubów Kouvot rzadko kiedy przegrywał z Pyrinto, a dzisiaj tym bardziej liczę na wygraną gospodarzy, bo ostatnio 2 razy przegrali, w tym z ostatnim zespołem ligi. Czas na rehabilitację.
Już dzisiaj o godz. 3.30 rozpocznie się spotkanie pomiędzy Los Angeles Clippers, a San Antonio Spurs.
Dla obu drużyn będzie to 10 spotkanie w tym sezonie w lidze NBA.
Faworytem tego spotkania jest drużyna San Antonio Spurs, która w tabeli ligi NBA zajmuje obecnie
21 pozycję. Stosunek punktów w lidze San Antonio Spurs to 827:850.
Dorobek drużyny San Antonio Spurs to 4 zwycięstwa i 5 porażek.
Drużyna San Antonio jest obecnie w dobrej formie, gra obecnie lepiej od drużyny Los Angeles Clippers.
W 4 meczach wyjazdowych drużyna San Antonio Spurs 2 razy wygrała i 2 razy przegrała.
Stosunek punktów w meczach wyjazdowych drużyny gości to 396:395.
Zaś drużyna Los Angeles Clippers w tabeli ligi NBA jest na ostatniej 30 pozycji.
Dotychczas drużyna Clippersów tylko raz cieszyła się z wygranej w tym sezonie ligi NBA po meczu z
drużyną Dallas Mavericks. Stosunek punktów w lidze gospodarzy to 809:934.
W meczach u siebie drużyna Los Angeles Clippers raz wygrała, a 6 razy przegrała.
Stosunek punktów w meczach u siebie drużyny gospodarzy to 642:727.
Drużyna Los Angeles Clippers gra w tym sezonie bardzo słabo.
W historii spotkań lepiej wypada drużyna San Antonio Spurs, która 8 razy wygrała, a 3 razy schodziła jako
drużyna przegrana. W ostatnich 4 spotkaniach wygrywało San Antonio Spurs.
Myślę, że w dzisiejszym spotkaniu drużyna San Antonio Spurs pokaże, że jest lepszą drużyną i wygra to spotkanie.
W tym spotkaniu typuję na wygraną drużyny San Antonio Spurs.
Już dzisiaj o godz. 0.30 rozpocznie się spotkanie pomiędzy drużyną Washington Wizards, a Miami Heat.
Drużyna gospodarzy w tabeli jest na 27 pozycji. Drużyna ta do tej pory rozegrała 7 spotkań.
Tylko raz gospodarze wygrali, a 6 razy przegrali. Stosunek punktowy drużyny gospodarzy to 659:728.
Drużyna Washingtonu Wizards w tym sezonie w lidze NBA u siebie rozegrała 3 spotkania, z czego 1 mecz wygrała,
a dwa przegrała. Stosunek punktowy w meczach u siebie drużyny gospodarzy to 288:296.
Drużyna gospodarzy jest jedną z najsłabszych ekip w tegorocznej lidze NBA.
W większości spotkań w meczach z udziałem drużyny Washington Wizards pada wynik punktowy poniżej 191,5 pkt.
Zaś drużyna Miami Heat w tabeli zajmuje 15 pozycję. Do tej pory drużyna gości rozegrała
10 meczy w lidze NBA. 5 meczy drużyna Miami Heat wygrała, a 5 przegrała.
Stosunek punktowy w meczach w lidze NBA drużyny gości to 987:945.
W meczach na wyjeździe drużyna Miami Heat raz wygrała, a 4 razy przegrała.
Stosunek punktowy w tych meczach to 486:510. 15 listopada Miami Heat rozegrało spotkanie z drużyną
Washington Wizards, w którym Miami Heat pokonało u siebie Washington 97:77.
Jak widać w tym meczu obie ekipy w sumie rzuciły mało punktów, czyli w tym meczu także byłoby poniżej 191,5 pkt.
W dziejszym spotakniu typuję, że suma punktów obu ekip w meczu nie przekroczy 191,5 pkt.
Gospodarze i goście mają taki sam bilans w tej chwili 7-4 i zajmują odpowiednio 4 i 3 pozycję w tabeli. Co więcej patrząc na średnie punktow, które padają w meczach tych drużyn także jest po równo (w meczach z udziałem tych zespołów pada średnio po 11 kolejkach po 153 pkt.). Gospodarze u siebie jeszcze nie przegrali, mają bilans 5-0. Tracą najmniej punktów z całej ligi w każdym meczu, 72 na mecz, a u siebie 65. Zdobywali też najmniej do ostatniego meczu, w którym rzucili 112 Pyrinto i znacząco poprawili sobie ten wskaźnik. Goście też tracą bardzo mało w ujęciu średnim, 74 na mecz, to 2 wynik w lidze. Spotykają się więc dwie druzyny o najlepszej defensywie w lidze. W tym sezonie już odbył się jeden mecz tych drużyn i padło 138 pkt. W historii ostatnich 10 spotkań 9 underów i 1 over.
Dość ciekawy mecz w lidze Korean Basketball League. Mistrz tej ligi z poprzedniego sezonu Promy zagra na wyjeździe z przeciętnym Thunders. Goście mają bilans 6-1 i oczywiście przewodzą w lidze. Przegrali dość niespodziewanie pierwszy mecz sezonu z ET Land B.Sl. 83:84, ale potem 6 kolejnych wysokich wygranych. Gospodarze mają bilans 4-4 i dzisiaj nie liczyłbym na ich wygraną. Jeśli chodzi o granice punktowe, to bardzo trudno wyczuć. Goście 6 overów i 1 under, ale gospodarze 5 underów i 3 overy. Co rzuca się w oczy to to, że Promy na wyjazdach zawsze rzucali więcej niż 80 pkt. Gospodarze u siebie też nie schodzili poniżej pewnej granicy, więc liczę na over.
_________________ Życie to nieudany wynalazek diabła.
Już dzisiaj o godz. 2.00 rozpocznie się spotkanie pomiędzy drużyną Oklahomy City Thunder, a Los Angeles
Clippers. Dla drużyny Los Angeles Clippers będzie to 11 spotkanie w tym sezonie w lidze NBA, zaś dla
drużyny Oklahoma City Thunder 11 spotkanie. Obie drużyny to obecnie okupują ostatnie miejsca w
tabeli ligowej NBA. Drużyna Los Angeles Clippers jest obecnie na 29 pozycji w lidze NBA.
Dorobek tej drużyny to 1 zwycięstwo i 9 porażek. Jedyne zwycięstwo drużyna Los Angeles Clippers
odniosła w spotkaniu z Dallas Mavericks 103:92. Stosunek punktowy drużyny gości to 892:1020.
W 2 meczach na wyjeździe drużyna Los Angeles Clippers rzuciła 167 pkt, a straciła 207.
Zaś drużyna Oklahomy City Thunder zajmuje obecnie 30 pozycję w ligowej tabeli NBA.
Na 11 rozegranych spotkań druzyna Oklahomy City Thunder wygrała 1 mecz.
Stosunek punktowy drużyny gospodarzy to 988:1103. Na 6 rozegranych spotkań u siebie drużyna Oklahomy
wygrała 1 z drużyną Minnesoty Timberwolves stosunkiem punktów 88:85.
Myślę, że w dzisiejszym spotkaniu będzie bardzo dużo walki, co może przyczynić się do wyniku punktowego
ponizej 188 pkt w sumie. Dla obu drużyn będzie to bardzo ważne spotkanie, bo z kim tu wygrać jak nie z
najsłabszą drużyną. Myślę, że obie drużyny głównie będą starać się bronić by nie stracić zbyt wielu punktów.
W tym spotkaniu typuję, że łączna suma punktów w tym meczu nie przekroczy 188 pkt.