Dzisiaj o godzinie 18:30 do walki staną dwa niepokonane kluby I ligi koszykówki niemieckiej. Faworytami według bukmacherów są gospodarze, jednak ja widze w tym meczu niespodzianke. Druzyna ratiopharm Ulm pokonała w tym sezonie Phantoms Braunschweig u siebie 84:56 oraz na wyjeździe Brose Baskets 66:64! Te dwie wygrane pokazyja nam jak silna jest w tym sezonie druzyna z Ulm. Giants Düsseldorf wygrało u siebie 69:68 z Kölner 99ers oraz na wyjeździe 64:59 z Eisbären Bremerhaven. Według mnie dzisiejszy mecz także moze byc wyrównany, jednak jestm przekonany o tym, ze to goscie wygrają!
Dzisiaj o godzinie 18:30 do walki staną dwa niepokonane kluby I ligi koszykówki niemieckiej. Faworytami według bukmacherów są gospodarze, jednak ja widze w tym meczu niespodzianke. Druzyna ratiopharm Ulm pokonała w tym sezonie Phantoms Braunschweig u siebie 84:56 oraz na wyjeździe Brose Baskets 66:64! Te dwie wygrane pokazyja nam jak silna jest w tym sezonie druzyna z Ulm. Giants Düsseldorf wygrało u siebie 69:68 z Kölner 99ers oraz na wyjeździe 64:59 z Eisbären Bremerhaven. Według mnie dzisiejszy mecz także moze byc wyrównany, jednak jestm przekonany o tym, ze to goscie wygrają!
Wysłany: 2008-12-22, 15:45
Alba Berlin - Tigers Tubingen # under 150,5
Dla mistrza Alby będzie to 13 mecz w lidze, dla gości 15. Alba na razie przeciętnie, bilans 9-3 nie jest dobry. Co prawda ten zespół i tak ma najmniej porażek w lidze (Bonn, Slyliners i Oldenburg mają po 4), ale też kilka meczów zaległych. Goście mają bilans 5-9. Tubingen zdobywa 71 pkt./mecz i traci 73 pkt./mecz. Alba zdobywa 79 pkt./mecz i traci 68 pkt./mecz. W ostatnich 6 meczach i Alba i Tubingen zanotowali 5 underów i 1 over dla granicy 149,5. Sądzę, że i dzisiaj nie będzie wielu punktów.
Wysłany: 2009-01-04, 17:24
Köln 99ers v TBB Trier # over 150,5
Ostatni mecz 16 kolejki niemieckiej ligi koszykówki. Gospodarze są na 16 pozycji z bilansem 4-11, goście są kolka miejsc wyżej i mają bilans 6-9. Oba zespoły w ostatnich 10 meczach wygrywały 3 razy. Trudno wskazać faworyta tej konfrontacji. Ja stawiam na over, w ostatnich 6 meczach obie ekipy miały 4 overy, a w jednym z meczy 99ers a także i TBB padło 150 pkt. W ostatnich 10 meczach h2h było 8 overów. Obie ekipy tracą dość dużo punktów w lidze, więc bariera 150 pkt. dzisiaj powinna zostać przekroczona.